Vår dag

5 millioner kroner skal deles ut i støtte til lokale arrangementer. Maks søknadsbeløp per arrangement/markering er 25 000 kr. Neste mulighet til å søke er 17. januar, med søknadsfrist 7. Februar, for arrangementer i perioden apr-sep.VÅR DAG er en nasjonal markering av Frivillighetens år som involverer alle i den norske frivilligheten – hver eneste organisasjon og forening oppfordres til å velge seg sin dag for å være med å feire VÅR DAG!

Prosedyren: 
– NAF som øverste ledd i organisasjonen har meldt inn Lørdag 3. September som Aikido’ens dag: se hele Vår Dag kalenderet
– Alle aikidoklubber som lokale ledd i organisasjonen kan da selv søke opptil kr 25’000 til å holde et aikido-arrangement for å markere den dagen.

Når?
– Søknadsskjemaet åpner 17. Januar, Søknadsfrist 7. Februar
– Arrangementet dere søker for må være på Aikido’ens dag, 3. September.

Hva kan vi gjøre på arrangementet vårt?
Dagen deres kan dere bruke til det dere vil. Det viktige er at lokalsamfunnet får anledning til å se hva slags organisasjon dere er og hva slags aktiviteter dere driver med. Det kan være: workshop, oppvisning/demo, åpen dag med prøv på, stand/demo… har du flere gode ideer?
Barn/ungdom skal være en av målgruppene (har dere ikke barnepass, tenk tenåringer og unge voksne), få frem dét!
Idé: Her er et godt eksempel på heldags workshop (tips: ord som “indre kriger” “samurai” åpner gjerne dører til flere som er interessert i emnet, men ikke vet om “aikido”)

Egen markedsføring fram til arrangementet:
– Få det frem på klubbens nettside
– Lag et FB-event
– Hvordan kan du nå de med interesse i japansk kultur, animé, sverdkunst? Hva med å prøve å nå nyankomne i landet som leter etter aktivitet, f.eks. FB gruppe for Expats, for “French in Norway”, Japan/Norway group?
– Facebook kampanje med lokalt nedslagsfelt
– Meld inn arrangementet ditt i aikido.no kalenderet
– Lag en invitasjon (pdf)
– Få medlemmene til å sende ut invitasjon til sine venner og bekjente
– Få medlemmene til å ta med minst 1 kompis på selve dagen
– Premiere de som får noen til å joine? (1 mnd gratis trening?)

Budsjett?
Ja – lag et veldig enkelt budsjett som skal legges ved (se eksempel her)
Ta med kostnader som: Mat/drikke til frivillige, lage banner (som kan gjenbrukes siden?), andel husleie (hva koster en dags leie hos dere?), ustyr (trengs det nye klubbvåpen, eller skumsverd til demo’en/workshop’en), transport (har noen ekstra kostnad for å være med? Km-godtgjørelse, parkeringskostnader?), markedsføring (trykking av flyers, FB kampanje?), osv.
idé: bestill svart silkebånd med klubbens nettadresse, som kan klippes til “svart belte” rundt håndleddet for de som gjennomfører en prøveomgang (ca 1000 kr for 30 meter)

Kriterier:
– Arrangementet må være rusfritt og enten være for, eller inkludere, barn og unge.
  (har du ikke barn – tenk tenåringer, unge voksne!)
– Det må inkludere frivillig innsats og være et selvstendig arrangement, ikke en del av f. eks. en festival eller leir som dere allerede arrangerer.
– Arrangementet kan imidlertid holdes i tilknytning til en større begivenhet i nærmiljøet som f.eks. kommunedager eller et spel eller en turnering, som søker ikke har ansvar for.
– Barn og unge må være tydelig representert blant målgruppene for arrangementet.
– I tillegg må arrangementet selvsagt være med på å synliggjøre foreningen og Frivillighetens år i lokalsamfunnet deres!

Mer info & lenke til søknadsskjema:
Det er enkelt å søke, alt dere trenger å gjøre står her! 

Søknadsskjema: https://frivillighetensar.no/vardag/soknad
Veiledning: https://frivillighetensar.no/veiledning-til-vr-dagsttte
Fullstendige rettningslinjer: https://frivillighetensar.no/s/Retningslinjer-for-sttteordningen-VAR-DAG.pdf

Vennlig hilsen – redaksjonen og styret
Kontaktperson: Jacqueline von Arb 98250628 / aikimama@gmail.com

Share on Facebook