Utnevnelse av Norges første Shihan, Bjørn Eirik Olsen

Gratulasjoner til Bjørn Eirik Olsen og Norges Aikido Forbund for utnevningen til Shihan. Utnevnelsen ble gjort av Doshu Moriteru Ueshiba på åpningsseremonien (Kagami Biraki) for det nye året på Hombu Dojo 8. januar 2012.

Skrevet av: John Øyvind Albertsen

Bjørn Eirik startet med aikido i Tromsø i 1977 når aikido ble introdusert til Norge. Han har flere lengre utenlandsopphold bak seg hvor han har trent, bla i England (med Minoru Kanetsuka Sensei) og Japan (med Morito Suganuma Sensei i Fukuoka og med Minoru Inaba Sensei i Tokyo – i tillegg til en rekke instruktører på Hombu Dojo). Bjørn Eirik har også trent og undervist på mange seminarer i inn og utland, bla i Vietnam, Hellas og England de siste årene. Han har vært hovedtrener og leder for Teknisk Komité i NAF, med autorisasjon fra Hombu til å gi DAN-sertifikater, siden 1998.

Bjørn Eirik er alltid opptatt av å utvikle sin aikido, både den fysiske delen med teknikker, men også den mentale delen hvor essensen er at mennesker forener sine sinn mot felles mål. Dette gjør han med stor respekt for tradisjon og medmennesker.

Han sier selv: “Å bli utnevnt til Shihan er en stor glede for meg personlig, samtidig som det er en anerkjennelse av Norges Aikidoforbunds aikidotekniske standard og det lange og gode forholdet mellom forbundet og Aikikai Hombu Dojo.”

Det vil bli en feiring av utnevnelsen under Vinterleiren i Tromsø, 1.-4. mars. Arrangementet vil også være en markering av 35-års jubileum for aikido i Norge.

——–

Mer info om vinterleiren: http://l.aikido.no/reimeikan/show.php?page=vinterleir&lang=nor

Artikkel med mer info om tittelen Shihan, samt andre titler som Shidoin og Fukushidoin:
http://l.aikido.no/administrator/index2.php?option=com_content&sectionid=0&task=edit&hidemainmenu=1&id=88

Share on Facebook