To nye Fukushidoiner i NAF

Aikido.no: Når fikk du vite om utnevningen?
Erik: Under sommerleiren. Tidligere samme dagen somutnevnelsen ble gjort offisiell faktisk.
Lars: Et par dager før.

A: Kom det som en overaskelse eller hadde du forventetdette?
E: Det kom ganske overraskende på meg og jeg hadde ikke forventetdet. Bjørn Eirik sa dagen før at han ville ha en prat med meg, sådet var kanskje et lite hint, men jeg visste jo ikke hva det gjaldtfør samme dagen.
L: Dette kom som en hyggelig overraskelse. Vet at TK vurderte åutvide, men det er noen år siden nå at jeg hørte at det temaet varoppe.

A: Hva føler du nå? (Klassiker.)
E: Føler vel egentlig ikke noe spesielt m.h.p. dette. Forøvrig erjeg trøtt som en strømpe etter lite søvn p.g.a. to små barn ogendel slitsom jobbreising, men det har vel ingenting med saken ågjøre….
L: Bra, er både takknemmelig og stolt.

A: Dette sier vel litt om utviklingen til Aikido i Norge,og NAF spesiellt?
E: Muligens, men jeg har ingen spesiell formening om det.
L: Nja, det sier kanskje to ting: 1) at det går an å trene lenge(og godt?;-) i Norge 2) at noen begynner å trekke på åra (he he)

A: Hva tenker du at dette kommer til å bety fordeg?
E: Jeg tror ikke det kommer til å bety så mye for meg. Jeg har jotidligere søkt om graderingsrett for 1. kyu og jeg ser det sompositivt at jeg nå får det. Det vil forhåpentligvis være positivtfor utviklingen i Oslo Aikido Klubb. Jeg anser det jo også som enform for tillitserklæring og det setter jeg jo pris på. Utover detvet jeg ikke om det betyr noe særlig for meg.
L: Mer ansvar, litt fler reiser til andre klubber.

Aikido.no gratulerer Erik og Lars med utnevnelsen.

Du lurer kanskje på hva fukushidoin betyr? Se vår artikkel om Shihan, Shidoin og Fukushidoin. (Arkivert underinformasjon)

Tekst: Erlend Hove Lillebø

Bilde: Gudrun Sylte

August 2008

Share on Facebook