Morihei Ueshiba (O-sensei) flyttet til Tokyo i 1927 og åpnet dojoen som senere ble hovedkvarter (Hombu dojo) for Aikikai Foundation. Hombu dojo ledes i dag av Ueshibas barnebarn Moriteru Ueshiba, ofte referert til som Doshu («leder av veien»). Utøvere som følger denne skolen sies å tilhøre stilarten Aikikai. Andre elever av O-sensei har videreutviklet andre stilarter av aikido som eksempelvis Yoshinkan, Tomiki, Iwama ryu og Ki aikido.

I Norge finnes to aikidoforbund, Norges Aikidoforbund (NAF, stiftet 1977) og Aikikan Norge (stiftet 1999). Begge forbundene tilhører stilarten Aikikai, og man kan derfor fint delta på seminarer og leire hos begge forbund uansett hvor man trener.

NAF er medlem av International Aikido Federation (IAF) som er internasjonal paraplyorganisasjon for forbund med direkte tilknytning til Aikikai og Hombu dojo. Både NAF og Aikikan har dessuten samarbeidsavtaler med Norges Kampsportforbund (NKF) og de fleste klubber i Norge er tilknyttet Norges Idrettsforbund via NKF.