Sci-Fi Festivalen 2021

Lørdag 25/9/21 var Jigenkan på plass i foajéen i Fredrikstad Kino, også kjent som «Hællæwood». Her vandret det rundt både stormtroopers og japanske spillfigurer, vi så til og med et lite glimt av Darth Vader før han forsvant – kan hende var det vår «Force» som gjorde at han skygget banen. Både voksne fantasifigurer og små ninjaer besøkte Jigenkan sin stand, vi lærte til og med prinsesse Zelda en et par sverdtriks!.

Dagen før hadde vi installert oss med matter strategisk plassert rett ved inngangen til hallen. Der hadde vi visninger kl. 13:00 og kl. 15:00, mellom slagene trente vi både med hverandre og nysgjerrige i publikum. Medlemmer i klubben stilte opp både for småprat og utdeling av flyers. Klokka 17:00 stilte trenerne våre opp og ble med på showet som ble avholdt i den største kinosalen. Etter cosplay-oppvisning, konkurranse og punkrock konsert, fikk publikum se 31-kataen med motkata ved Vegard Bønes og Julie Spro, akkompagnert av filmmusikk fra Star Wars. 

Idéen til å bli med på festivalen kom fra en av våre aikidokaer som er glad i sci-fi og cosplay. Vi ble møtt med åpne armer fra første kontakt med festivalarrangør, og de var meget fornøyde med vår deltagelse. Vi hadde også en som jobba som fotograf og en som filmet under visningene. Vi avrundet festlighetene med å spandere pizza på alle klubbmedlemmene som hjalp til på arrangementet.

Deltakelsen på arrangementet gjorde at vi fikk vise frem aikido for en stor mengde mennesker i alle aldre, på en spennende og interaktiv måte. Kanskje vil vi som et resultat av dette få besøk av en og annen ninja, en krigerprinsesse, eller hvem vet – kanskje vi får Darth Vader over fra «the dark side»? 

May the Ki be with you!

Link til festivalen: FREDRIKSTAD SCI-FI FESTIVAL (scififest.no)

Share on Facebook