Rapport fra Kuribayashi-seminar 2014

Helgen 31. oktober til 2. november 2014 kom Kuribayasi sensei, 7. dan aikikai, på besøk for å holde seminar for alle norske aikidoutøvere fra selveste Hombu Dojo i Tokyo – aikidoens verdenshovedkvarter – der han er en av de faste instruktørene. Her er linker til en rapport og bilder fra evenementet!

—–Merk kalenderet – Kuribayashi Shihan kommer tilbake til Norge 4-6 september 2015!!!———

(artikkelen er gjengitt med tillatelse fra OAK – lenke til originalen: Rapport fra Kuribayashi seminar 2014)

Helgen 31. oktober til 2. november 2014 skjedde en stor begivenhet for norsk aikido i Oslo. På invitasjon fra Oslo Aikido Klubb kom Kuribayasi sensei, 7. dan aikikai, på besøk for å holde seminar for alle norske aikidoutøvere, samt gjester fra utlandet. Han kom direkte fra selveste Hombu Dojo i Tokyo – aikidoens verdenshovedkvarter – der han er en av de faste instruktørene. Det er ikke ofte norsk aikido får besøk av en representant fra selveste Hombu Dojo så dette var en unik mulighet til å trene med en av verdens fremste aikidoinstruktører.

Leiren viste seg å bli en stor suksess med mange deltakere fra både inn- og utland. Totalt var det rundt 150 deltakere innom, med ca. 100 deltakere på hver økt. Det var deltakere fra hele aikido-Norge og vi hadde også gleden av å ønske gjester fra 10 andre land velkommen til Oslo for denne treningshelgen.

Vi hadde leid Tåsenhallen og fått låne Norges Aikidoforbunds nye matter for anledningen, så vi hadde 300 kvm med matter å boltre oss på. Det ble holdt fire inspirerende og interessante treningsøkter og stemningen på matta var helt på topp. Alle gjorde sitt beste for å følge Kuribayashi senseis instruksjoner og ga inntrykk av å kose seg stort. På lørdagskvelden ble det arrangert en uformell middag på Egons restaurant ved Ullevål Stadion like ved og alle som møtte opp fikk god anledning til å bli bedre kjent med hverandre og med Kuribayashi sensei.

Se bildegalleri fra seminaret her

Det beste av alt er at også Kuribayashi sensei så ut til å like seg under leiren, og han har allerede takket ja til å komme tilbake til neste år. La oss håpe dette blir like vellykket og at det kan bli starten på en mangeårig tradisjon. Uansett – notér datoen for Kuribayashi senseis besøk neste år som vil være helgen 4. – 6. september 2015. Vel møtt!

Stor takk til alle som har bidratt og støttet opp om arrangementet!

Arrangement: Oslo Aikidoklubb, Tenshinkan Aikidoklubb, Sentrum Aikido, Oslo Studentidrettslag (Aikido-gruppen), Aikikan. 
Støttet av: Norges Aikidoforbund og Norges Kampsportforbund

 

 

Share on Facebook