På rundtur i Hellas

For de fleste av oss startet turen torsdag 26 mai da vi ankom Hellas på ettermiddagen, godt tatt imot av George Koliopoulos Sensei (6 dan Aikikai) sjekket inn på hotellet, og gjorde oss klar for trening.

Deltagere på turen fra venstre: Steffen Wikan, Cecilie Bing, Dimitris Farmakidis Sensei, Marthe Hågensen, Karl Kristian ”Carlos” Kroken og (bak kameraet) Jan Arild Reinsborg.

Et lite førseminar holdt av Dimitris Farmakidis Sensei (2 dan Aikikai) måtte selvfølgelig til etter så lang reise for å løse litt opp i kroppen, der vi jobbet en del med kontakt mellom nage og uke. Vi hadde en times økt på torsdagen før 2 dan graderinger, og en time på fredagen etterfulgt av 1 dan og 3 dan graderinger. Treningene var flotte, graderingene gikk unna med bestått i alle retninger. Energien i Fukushinkan Dojo er heller ikke noe å spøke med.

Fredag 27 mai på kveldstid ankom den etterlengtede Bjørn Eirik Olsen Sensei (6 dan Aikikai) med sin lakei Kristofer Seierstad (1 dan Aikikai)


Fra venstre: Bjørn Eirik Olsen Sensei, Kristofer Seierstad

 

Lørdag og søndag gikk seminaret holdt av Olsen Sensei, der det deltok utøvere fra store deler av Hellas, til Romania, Ukraina, og til og med fra Norge. For meg var det utrolig spennende, og jeg tror jeg kan snakke for alle. Humøret, energien og interessen for å lære var tilstede hos absolutt alle. En del av seminaret som jeg sitter mye igjen med var ushiro eri dori, og sammenligningen av tai sabaki fra dette angrepet til ushiro ryote dori.Kort og godt var seminaret en stor suksess. Vi avsluttet søndagen ved å dele ut dan-diplomer, der Olsen sensei kunne bruke sine japansk-kunnskaper og lese opp sertifikatene på japansk for Koliopoulos Senseis elever.


Turen går til Peleponese og Arkadia

Koliopoulos Sensei underholder oss alle med fortellinger og historier om stort og smått om lokale småsteder og historie generelt, som en lærebok. Den greske kulturen og historien er eksotisk og spennende. Fortalt av en mann med slik innlevelse og karisma er det som om vi selv sloss med tyrkerne.

Vi blir tatt med til landsbyen hvor Sensei har bodd. Der holder han på å bygge hus så han kan flytte fra storbyen. Fra altanen kan vi se fjellet hvor Zevs er født. Luften er frisk og oppkvikkende, samtidig som du føler en ro. Det er virkelig et fantastisk sted.

De tre vise menn i dyp samtale over et glass chiporo. Fra venstre: Farmakidis Sensei, Koliopoulos Sensei og Olsen Sensei

Det var utrolig å høre på når det ble utvekslet tanker om de dype meninger. Alt fra meningen med livet og eksistensen, til hvorfor i alle dager det er så utrolig god olivenolje i Hellas. Dette er virkelig en reise vi alle satte pris på. Alt var flott. Maten, selskapet, drikkevarene, utsiktene og utfluktene. Og ikke minst aikidoen.

 

Av Steffen B. Wikan

 

 

Share on Facebook