Nasjonal Ungdomsleir 2018

Den aller første ungdomsleiren, av ungdom for ungdom, vil finne sted i Stavanger (februar 22-27, 2018). Man er ungdom fra 15 til 25 år. Nå er den praktiske informasjonen klar (opplegg, overnatting, pris, reisetips, reisestøtte!, og registreringen er åpen!

Generelt om Nasjonal Ungdomsleir

AUN (Aikido Ungdom Norge nettverket) arrangerer den første Nasjonal Ungdomsleir, en Aikido-leir av ungdom, for ungdom, derfor settes det ei aldersgrense på 14-25 år for både deltakere og instruktører. Med denne leiren ønskes det at ungdommene blir kjent med andre i AIkido-Norge på sin alder og danne gode forbindelser over hele landet, samtidig som man har en trygg ramme der en skaffer seg erfaring i å organisere arrangement, i markedsføring, og i å holde en trening for andre – all denne erfaringen kommer all klubber tilgode når ungdommene siden blir voksne.

Meningen er at Nasjonal Ungdomsleir roterer mellom ulike regioner hvert år, på motsatt side av årshjulet i forhold til Sommerleiren. For den første skal man prøve en ordning der man utnytter de forskjellige vinterferie ukedatoer i ulike steder i landet. Noen vil kunne komme i slutten av sin ferie mens andre vil kunne komme i starten av sin – da har alle elever har muligheten å bli et par dager lengre enn bare helgen – det blir helgen mellom uke 8 (Oslo-regionen, Trøndelag) og uke 9 (Bergen, Oppland & Troms). Rogaland har ferie i uke 7.

Økonomi:  AUN ønsker at flest mulig vil kunne delta og at ingen vil la være pga økonomi.
Kampsportforbundet har allerede bevilget kr 20’000,- for 2018, og det bør også søkes støtte fra NAF. I tillegg kan den lokale arrangementskomiteen jobbe med å finne lokale sponsorer (matkasser, fruktkasser fra Kiwi, rabatt på Sushi-restaurant, gratis overnatting i dojo, etc).
Av kampsportforbundsstøtten og deltakeravgiftinntektern, kan det legges tilside et beløp til en reisekasse, ungdommer kan søke om reisestipend (i tillegg bør klubbene oppfordres til å støtte ungdommene sine, om økonomien tillater det).

Organisering: Arrangementskomiteen består av de lokale ungdommene, med innspill fra AUN regionale representanter. NKF-representanten er med som mentor og veileder. Erfaringene fra denne første ungdomsleiren vil evalueres i etterkant, og en rapport vil sendes til både NAF og NKF, og innspill vil være velkommen.

Ungdomsleir 2018

Facebook event: https://www.facebook.com/events/127526297905766/

Registrering: https://tinyurl.com/NasjUngLeir2018  (her søkes det også om reisestipend)

Velkomstbrev med praktisk info: 

Sted: Til fredags kvelds-, lørdags- og søndags øktene har vi fått leie Kampsporthallen i Stavanger (380 m2, se bildet ovenfor) med matter og gode garderober, mens alle andre treningene vil holdes i JuShinKan dojo (bildet til høyre). Der er det også gratis overnatting for ungdommene, og maten skal stortsett lages i fellesskap for å spare penger, og det søkes støtte fra Meny og Rema1000.

Pris
200 kr for lør/søn, 100 for tor/fre eller man/tir  (se også reisestipend) (gratis overnatting i dojo). Vi setter pris på om det betales på forhånd: – bank overføring til 9680.36.20544
– vipps til 98250628
(joda, kontant på stedet går også, men forhåndsbetaling er jyyyyyysla kjekt, som de sier her)
Gratis: overnatting i dojo, mye av maten er sponset av Meny, og vi prøver å hente/bringe alle til flyplassen eller tog/busstasjonen.

Opplegg: 2 treninger daglig fredag til mandag, plus torsdagskveld og tirsdagsmorning. Øktene blir på 2 x 1 time, og vi kommer til å plukke ut en del av ungdommene til å holde/lede/instruere  treningene (1 time hver), slik at mange får en anledning til å øve seg på å lede og holde en trening. Hvis mulig lager vi også en liten demonstrasjon på søndagen – for dojomedlemmer og gjester.

Instruktører
Det blir ikke instruktører i seg selv – men vi ønsker at mange fra de ulike klubbene skal lede en av øktene. Vi skal be alle sende inn forslag om økt-ledere! (og klubben deres kan med fordel hjelpe til med å forberede en times økt!)
 
 
 
 
Sosialt
Vi finner på mye kjekt sammen, i tillegg til å trene sammen! kom gjerne med ideer om fellesaktiviteter (inne / ute)!

Reisestipender:
En reisepott på ca 10’000 settes til side. I påmeldingskjemaet oppgir ungdommen om det søkes om reisestipend, og circa reisekostnad. Etter reisen leveres reisekvitteringer (fly inkl. til/fra flyplass / tog / buss / km), og reisepotten vil deles prosentvis til alle godkjente søkere.
Støtte fra miljøet:
AUN ber alle klubbene å oppfordre ungdommene sine til å delta, samt å støtte dem båre moralsk, økonomisk (om de kan) og med å hjelpe de utvalgte til å forberede en god treningsøkt for anledningen. De regionale AUN representantene kommer også til å fungere som koordinatorer for fellesreise fra regionene  (f.eks. felles togtur fra Oslo til Stavanger bestilles når miniprisene blir sluppet).

Hilsen,
Arrangementskomiteen for Nasjonal Ungdomsleir 2018 i Stavanger:
Stavanger JuShinKan Aikido ungdommene:
– Stine Løvdahl
– Laura Simonsen
– Natalia Blachowicz
– Kinga Blachowicz

Share on Facebook