Kagami-biraki 2023

Lars Lomell og Erik Vanem fikk i dag tildelt graden 5.dan av Aikikai Hombu dojo på anbefaling fra shihan Bjørn Eirik Olsen under årets Kagami-biraki Ceremony

Lars og Erik har felles fortid fra Moss Judoklubb hvor de begge startet sine kampsportkarrierer tilbake til henholdsvis 1977 og 1984. Lars ble etterhvert judoinstruktør men underviste aikido i tillegg til den vanlige judotreningen, (og av og til i hagen hjemme hos Lars). Der utforsket Lars og Erik aikido med utgangspunkt i Morihiro Saito Senseis bøker. 

Lars begynte trene aikido i 1986 hos Mouliko Halén og trente deretter på OSI med Siri Øyesvold og Ina Tiin, et par år før han begynte på Tenshinkan Aikidoklubb i 1990 hvor han trente med Bjørn Eirik Olsen. Han fikk tidlig et instruktøransvar når Bjørn Eirik reiste til Japan, og han er i dag dojocho og teknisk ansvarlig på Tenshinkan Aikidoklubb. Han har hatt et nært forhold til Paul Smith sensei i London og har i over 10 år undervist på Hadeland folkehøgskole som gjesteinstruktør. 

Erik Vanem begynte å trene aikido i 1992 på OSI Aikido hos Jo Ring Giske og Sveinung Røren. Erik startet Oslo Aikidoklubb i 2003, og han er i dag dojocho og teknisk ansvarlig i klubben. Han har i en årrekke arrangert aikido studieturer til Japan. Gjennom disse reisene etablerte han god kontakt med Aikikai Hombu og andre dojoer, og siden 2014 har han (frem til koronanedstengningen) invitert Kuribayashi shihan (7. dan) fra Hombu Dojo til Norge. 

Både Lars og Erik har vært medlem av teknisk komite siden 2008, og de har bidratt stort til miljøet gjennom sitt arbeid der. 

Norges Aikidoforbund og teknisk komtité sender en stor gratulasjon til begge to! 🥳

Høyere dangrader i Norges Aikidoforbund per januar 2023:

Bjørn Eirik Olsen, 7. dan

Gaute Lambertsen 6. dan

Birger Sørensen, 6. dan

Jo Ring Giske, 5. dan

Stein-Are Engstad, 5. dan

Vebjørn Knutsen, 5. dan

Lars Lomell, 5. dan

Erik Vanem, 5. dan    

Share on Facebook