Bran 2
barn 1
Kobayashi Hiroaki Seminar 2018
previous arrow
next arrow

Junioraikido

Aikido for barn skaper treningsglede og fellesskap. Gjennom å trene aikido vil barn kunne utvikle og trene på verdifulle egenskaper de vil ha nytte av hele livet. De lærer tilstedeværelse og disiplin gjennom etikette, og de lærer koordinasjon og motoriske ferdigheter gjennom lek, øvelser og teknikker. Her trener jenter og gutter sammen, veiledet av voksne, erfarne instruktører. Aikido er et treningstilbud med fokus på individuell utvikling og samarbeid fremfor konkurranse.

Aikido har plass til alle og ingen blir satt «på benken», og man trenger ikke noe annet utstyr enn en drakt. I en tid der mange barn og unge opplever mobbing og ensomhet, utvikler barna mestringsfølelse, selvtillit og respekt for andre. De lærer tilpasning og samspill, og får gode redskaper til fredelig konfliktløsning. I aikido er målet ikke å vinne en kamp, men å uskadeliggjøre uten å skade partneren. Gjennom treningen får barn verdifull erfaring med empati i praksis: Utøverne kaster og blir kastet, faller og står opp igjen.

Flere klubber i Norge tilbyr egne treninger for barn og unge der øvelser, treningstid og pedagogikk er tilpasset yngre aldersgrupper. Øktene er gjerne kortere enn økter for voksne, og mer fokusert rundt lek og trygg gjennomføring av teknikk. Det finnes også eget graderingssystem for barn med fargestriper på beltet, og graderingene handler om å vise til venner og familie hva man har lært.