IAF General Assembly 2020

International Aikido Federation (IAF) General Assembly 2020 ble holdt ett år forsinket grunnet pandemien og ble derfor avholdt først i 2021, og digitalt via Zoom. Norges delegasjon bestod av Jacqueline von Arb, Mona Brude og Elisabeth Kallinen. For alle de som lurer på hva IAF er og hva styret (Directing Committee) jobber med, så kan dere lese mer her: https://aikido.no/iaf/ og her https://www.aikido-international.org/about/

Møtet startet så tidlig som kl.06.00 norsk tid, og vel i gang rakk vi høre Doshu Moriteru Ueshibas åpningsinnlegg før det oppsto tekniske problemer og møtet måtte restarte, men når vi kom skikkelig i gang, en time etter oppstart, gikk møtet videre uten de store tekniske problemer, men med så mange land/deltagere tar stemming og opptelling sin tid!  Møtet ble avsluttet etter vel 3 timer! 

Hvorfor er det viktig hva som skjer i IAF? 

Som all politikk påvirker det oss hva som skjer internasjonalt. Det er viktig å være engasjert i hva som rører seg i organisasjonen vi tilhører, og det er interessant å vite hvem som har fungerende roller i organisasjonen, både i IAF, på Hombu og i NAF! Nytt ved denne generalforsamlingen er noen endringer i vedtektene samt en ny og mer rettferdig utregning av kontingent for medlemsforbundene, både i forhold til landets antall medlemmer og landets BNP/økonomi. Dessuten er det nylig åpnet for at mange flere forbund som er “godkjent” av Hombu dojo kan bli fulle medlemmer av IAF under delte paraply organisasjoner i sine respektive land.  Ja, og det i tillegg til valg da! 

Med på møtet var også Aikikai, Hombu som satt samlet i et rom og streamet møtet. Her ser vi Dojo Cho Mitsuteru Ueshiba nede til venstre og Doshu Moriteru Ueshiba nederst til høyre. Bak Doshu sitter Tsuruzo Miyamoto shihan fra Technical Council. To rader bak ham sitter Yoko Okamoto shihan. 

Valg

IAFs tidligere generalsekretær Wilko Vriesman er nå valgt inn som styreleder, mens den forrige styrelederen Kei Izawa er valgt inn som nestleder. Og så har Yoko Okamoto shihan, som jo mange av oss kjenner til, blitt valgt inn som den 2. kvinnen noensinne i IAF styret. (Nå avtroppet ass. generalsekretær Henriette Flader var den aller første i 2016).  Dere kan se oppdatert liste over de nyvalgte og lese kort om dem her

Det finnes også et seniorråd, og hvor bl.a Suganuma Morito Shihan og Christian Tissier shihan sitter, de var begge tilstede på møtet. I tillegg har IAF et teknisk råd. Det var ingen utskiftninger i disse  rådene i år og begge rådene består av medlemmer utpekt av Doshu og skal bistå/se til at den tekniske og etiske standarden holder stand.

Referat

Her kan dere lese referatet!

Share on Facebook