Fra høstleiren i Bergen

Helgen 19. til 21. november var høstleiren i Bergen endelig tilbake, og det var et strålende oppmøte fra hele Norge. På årets leir var vi så heldige med å ha tre medlemmer fra teknisk komité til å instruere; Bjørn Erik Olsen 7 dan shihan, Lars Lomell 4 dan shidoin og Dimitris Farmakidis 4 dan shidoin.

Mattebæringen ble raskt unnagjort med god støtte fra studenter fra Hadeland Folkehøgskole, og seminaret kunne starte med Bjørn Erik Olsen.
Under leiren kom vi inn på flere interessante og dype temaer. Deriblant fokuserte Bjørn Erik Olsen på elementer som aiki, kobling til hara og pust. Videre gikk Dimitri Farmakidis over til fokuset innover, men også omgivelsene, og verdien av å være ærlig med seg selv i teknikkgjennomføringen. Den avsluttende treningen på lørdagen med Lars Lomell ga rom for utforskning rundt hva aikido er.

Før leirens dan-gradering var vi så heldige å få se en liten embukai fra ungdommer fra Hadeland folkehøgskole. Lørdagen avsluttet så med en fantastisk gradering av Kjetil Larsen (til shodan) og Clarissa Akemi Endo (til shodan), samt Steffen Brandsnes Wikan (til sandan). På søndagen ble bygget treningen videre på fokuset om ærlighet og ”extension” fra lillefingrene. Leiren sluttet med en godt utført kyu-gradering.

Av Therese Lægreid

Share on Facebook