Voksen 3
ungdom 2
3F6A0444
previous arrow
next arrow

For ungdommen

Er du nysgjerrig på sverdtrening, japansk kultur eller hvordan du kan lære de luftige kastene aikido er kjent for? I en aikidoklubb kan du lære litt om alt dette, og samtidig få allsidig trening for kropp og sinn i et sosialt miljø. Aikido tar tid å bli god i, og vil utfordre deg fysisk og mentalt – men du trenger ikke å ha drevet med masse idrett tidligere så lenge du har motivasjon og læringsvilje.

Ungdom i dag møter mange utfordringer og krav, og lever i en verden med svært mange inntrykk. Gjennom aikido kan du komme deg bort fra skjermen, treffe venner og finne ro og fokus i et miljø uten konkurranse. Samtidig vil du utvikle selvtillit og viljestyrke til å kunne møte hverdagens utfordringer med mot og integritet. 

I de fleste klubber kan ungdom delta på ordinære voksentreninger fra rundt 14 års alder og kan delta på alle seminarer som arrangeres i Norge. I tillegg arrangeres egne treninger for ungdom på sommerleir. Aikido Ungdom Norge (AUN) arrangerer også egne ungdomsleire for tenåringer og unge voksne. Her står ungdommen selv for organisering og instruksjon, støttet av mentor Jacqueline von Arb, Fukushidoin i Norges Aikidoforbunds tekniske komité. Målet er å gi ungdom ansvar og erfaring i å organisere arrangement, reise og søke om midler. Dette kommer i tillegg til det sosiale i å jobbe sammen og se frem til arrangement der en treffes igjen på leir.

Følg @aun_ung på Instagram eller bli med i Facebookgruppen for mer informasjon.