Birger Sørensen: 40 år med Aikido og nå 6. Dan!

Birger Sørensen har trent aikido i førti år og ble nylig 6. Dan! Det måtte feires!

Fra 1.-3. april 2016 feiret vi Birger Sørensen med en fin jubileumsleir i Sentrum Aikido i Oslo.

I det tyske tidsskriftet ”Aikido” ca. fra høsten 1997 var det en artikkel om ”Aikido in Norwegen”. Forfatteren hadde besøkt Birger, som da var 3. Dan i dojoen i Porsgrunn. Det ble både en treningsøkt og et intervju, der Birger fortalte om begynnelsen og utviklingen av Aikido i Norge. Nå, 20 år senere hadde vi altså mye å feire. Birger hadde fortsatt med å trene. Over 50 besøkende fra dojoer i trekanten mellom Harstad, Stavanger og Fredrikstad deltok i en leir der Birger underviste. Vi hadde god plass siden vi kunne leie den store dojoen til vår huseier, Oslo karateclub.

Birger fortalte litt om sine første erfaringer med Aikido hos Kanetsuka Sensei i London. Bla. om zen-meditasjon og zen-prinsippene som finnes i Aikido: vær tilstede her og nå – og i kontakt med partneren. Alle har vi hørt dette før, men jeg tror nok at det er få som har integrert disse prinsippene så mye i sin Aikido som Birger. Så ble det 3 dager der vi prøvde å anvende denne teorien i diverse teknikker, i møte med gamle kjente og nye Aikidoka. Det var mye god energi på matta!

På lørdag ble det 3 gode graderinger med individuelle preg. Til sammen ble 12 kyugrader oppnådd.

Jubileumsmiddagen med Dim Sum var en stor suksess, nachspielet hos Kamilla likedan. (Noen måtte overnatte, ikke helt planlagt, men alle var tilbake på matta på søndag. )

Mange takk til organisatorene som hadde tatt initiativ, og til Birger som har holdt en kjempefin leir for oss!

P.S…. og mandagen etter var Birger på matta igjen – som vanlig deltaker i treningen. Jeg synes vi er veldig heldige med å kunne trene med ham i klubben vår. Det kan til tider være slitsomt, noen ganger morsomt, men alltid lærerikt. Og man blir tvunget til å være tilstede med full konsentrasjon, her og nå – ellers skjer det fort ting som du ikke hadde planlagt…

Tekst: Renate Madsen

Bilder: Tyr Steffensen

Share on Facebook