Aikido til musikk?

Oppvisning på Fitnessmessen 2008 – 10februar

Foto: Yrjan Skrimstad

Messen Fitness 2008 ble holdt i Norges Varemesse,Lillestrøm 8.-10. februar. Gjennom Kampsporforbundet og AikikanOslo fikk vi en invitasjon til å delta med 4 oppvisninger og detvar jo en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss. Messen bestodegentlig av 3 messer som var slått sammen; Health&Beauty, Helse2008 og Fitness 2008. Av kampsportdeltagere var det 3aikidoklubber, 2 taekwondoklubber, kungfu, capoeira ogkarate/nanbudo. I tillegg var det oppvisninger iaerobic/”dansetrening” og cheerleading.

Dagen startet dårlig for mitt vedkommende, jeg våknetmed feber og hodepine. Men vi var litt for få deltagere iutgangspunktet, og flere av oss kunne bare være med deler av dagen,så jeg følte at jeg måtte stille opp uansett. Vel framme på messakom kjip opplevelse nr. 2, vi hadde glemt musikken vi hadde valgtut… Jaja, aikido er best uten musikk, tenkte vi og startet førsteoppvisning ved godt mot. Klokka var bare 10.30, så vi hadde så godtsom ingen tilskuere. Det var like greit, da fikk vi øve i ro og maktil de neste oppvisningene der det sikkert ville komme fleremennesker.

Vi hadde satt sammen en oppvisning som startet med våpenøvelser(bokken parøvelse, jo kata, bokken avvæpning) og gikk over tilenkle aikidoteknikker fra grep (kun ai hanmi) og deretter fra slag(hhv. shomen uchi og yokomen uchi). Deretter var det en bolkfutaridori, randori og friteknikker/ jiyu waza. Vi la vekt på åholde det enklest mulig, uten prating. Programmet ble stort settgjennomført etter planen, men vi måtte moderere tempo og antallhøye fall fordi mattene var glatte og underlaget var hardt(flettematter rett på betong). Dessverre fikk vi ikke altfor mangetilskuere på de senere oppvisningene heller. Det var faktisk såpassdårlig oppmøte av vi valgte å forlate messa før siste oppvisningsom skulle vært 17.45 (messa stengte 18.00).

Vi hadde ingen musikk som kunne trekke publikum inntil hjørnet vårt og hadde heller ikke øvd inn et show som varoppsiktsvekkende nok til å holde på publikum. Vi leverte 3 greieoppvisninger, men kjente selv at dette ikke var optimalt.
Messas kampsportsuksess var utvilsomt Afrobrasiliansk kultur- ogcapoeiraklubb. De leverte et utrolig godt tilrettelagt oggjennomført show, og med fengende sang og musikk var de i stand tilå trekke masse tilskuere. Å se god capoeira live var en gledeligopplevelse! Cheerleadinggruppa hadde også suksess med sinehalsbrekkende stunts. Morsomt å se på og en sikker vinner blantpublikum! Krønsj viste sin danse-aerobic til fengende rytmer, etspennende konsept og en usedvanlig hyggelig instruktør. Ellers vardet litt begrenset hva jeg fikk med meg av oppvisninger, deler avtiden gikk jeg rundt på messa og så de andre utstillingene. Det varutrolige mengder med sminke og velværeprodukter, massasjemetoder,treningsapparater, kosttilskudd m.m. Høydepunktet for meg var enfantastisk massasjestol til nærmere 40.000,- kr.(!).

Sentrum aikidoklubb viste bl.a. ki-øvelser i tillegg tilaikidoteknikkene, og hadde bakt inne et lite foredrag ioppvisningen. Ellers fikk jeg med meg at både taekwondo- ogkungfuutøverne viste forskjellige typer knusing. Det er jo alltidgøy å se på! Oslo Karateklubb med nanbudo så jeg dessverre ikke idet hele tatt.

Selv om dette ikke var en stor suksess for vårtvedkommende vil jeg si at vi hadde god nytte av å være med påmessa. Vi lærte mye om hva man bør/ikke bør gjøre på sliketilstelninger, vi fikk sett andre utøvere, delt ut noen brosjyrerog knyttet kontakter. Nå vet vi at i slike sammenhenger trenger vimusikk for å trekke folk. Man bør også starte og avslutteoppvisningene med forholdsvis stort trykk, for å trekke publikum ogfor å bli husket i ettertid. Våpenøvelsene kunne gjerne med fordelvært en del av midtpartiet. Og det er viktig å ha et godtgjennomarbeidet og innøvd show. Det ville nok også vært en fordelom vi hadde hatt en ordentlig stand. Der var taekwondofolka utroligproffe, de hadde bl.a. en tv der de viste opptak avoppvisninger/trening kontinuerlig. De hadde også med seg mangemennesker, slik at noen hele tiden kunne dele ut PR-materiell (påglanset papir!).

Takk tilKampsportforbundet og Aikikan Oslo for at vi fikk være med, og takktil medlemmene som “ofret” søndagen for å hjelpe klubben, deregjorde en god innsats!

Se flere bilder fra oppvisningen og messen her.

Kine Skrimstad
Romerike Aikidoklubb -Aikido San Gen Dojo

Share on Facebook