Aikido på World Combat Games i oktober 2013

World Combat Games arrangeres av Sport Accord som er en organisasjon for idretter uten OL-tilkytning. Sport Accord skal 18.-26. oktober arrangere World Combat Games som en møteplass og oppvisnings-arena for kampkunster og Norge er representert!

–  skrevet av John Øyvind Albertsen, NAF –

International Aikido Federation (IAF) er medlem av Sport Accord og har   fått i oppdrag å stille med kandidater for aikido-oppvisninger. Andre   kampidretter presenterer både artistiske oppvisninger og konkurranser   under dette arrangementet, men dette er en viktig måte aikido og andre   konkurranse-løse idretter kan presentere seg på for et stort publikum og   media i form av oppvisninger og treningsseminar. IAF har gitt alle   medlemsland mulighet for å stille med to kandidater hver. Japan og   Russland, som vertskapsnasjon, skal stille med noen fler. Ønsket fra   Sport Accord er at unge, kvalifiserte utøvere skal delta. IAF utgav da   kriterier som at kandidater skulle være under 40 år, helst begge kjønn,   og ha 2.-4. dan i gradering.

Kim André Tinderholt (Bergen  Aikidoklubb) og Thy Thy Vanem (Oslo Aikidoklubb, under) ble foreslått av  Teknisk komité som kandidater til å reise fra NAF, med Sverre Gullikstad  Johnsen (Trondheim Aikidoklubb) og Kristofer Seierstad (Sentrum Aikido)  som reserver. Kim André og Thy Thy er nå godkjent som kandidater av IAF  og er kommet på deres deltakerliste. Kim André og Thy Thy venter nå på  mere info angående påmelding, oppvisnings-detaljer, osv.

Dette blir et spennende arrangement for våre kandidater, og det er også  spennende for de som eventuelt reiser for å delta på treningskurs og se  på oppvisninger. Alle de forskjellige idrettene velger også ut en  ambassadør for sin idrett som får ekstra stor oppmerksomhet under  arrangementet. Waka-sensei (oldebarn av aikidos grunnlegger) er  presentert som ambasssadør for aikido bl.a. Som sagt blir St Petersburg  en sydende arena av kampkunster i en uke i høst. Kanskje verdt å  vurdere?

Nyttige linker for mer info (fra redaksjonen):

Share on Facebook