Aikido for Mental Helse Ungdom

Mental Helse Ungdom (MHU) arrangerer årlig en ukes lang sommerleir i juli, hvor unge mennesker i alderen 18-25 med varierende grad av mentale helseutfordringer får muligheten til å være med på dannende aktiviteter som kreativ skriving, improvisasjonsteater, sjakk, tekstil & redesign og i år også Aikido. Norges Aikidoforbund fikk forespørsel om å holde en “Aikido Workshop”, og det var Ingar Eskeland og Rafael Støre som ble sendt fra forbundet. Workshop’en var obligatorisk for sommerleirdeltakerne, men det var opp til hver enkelt å ta pauser etter behov.

Ingar og Rafael forteller:

“Fokuset vårt var å presentere Aikido som en metode for å arbeide med psykiske utfordringer for å kunne gi deltakerne noe betydningsfullt de kunne ta med videre. Samtidig skulle de få erfare hvor gøy det kan være med Aikido. I løpet av én uke rakk de å lære ukemi, flere teknikker, og til og med bokken-kata. Vi kombinerte det også med samtaler om tilstedeværelse, samarbeid, integritet og mot. Det hele ledet opp mot en oppvisning som ble fremført for resten av sommerleiren. Her fikk deltakerne vise mot, holdning, ukemi og mye annet som vi jobbet med i løpet av uka.

Det var ei krevende uke, men vi fikk svært positive tilbakemeldinger fra både deltagere og arrangørene! Vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å samarbeide med MHU på dette arrangementet, og vi håper å bli invitert igjen! Dette er ikke bare noe vi har hatt glede av, men også en glimrende mulighet for å rekruttere nye, unge aikidoka!”

Norges Aikidoforbund er stolte over at våre ungdommer tok denne forespørselen på strak arm, og vi håper ungdommene på Mental Helse fikk en fin opplevelse i møte med aikido. 

Share on Facebook